Tips

10 Badkamertrends van dit moment (2023)

Badkamers zijn tegenwoordig niet meer alleen functionele ruimtes, maar ook plekken om te ontspannen en tot rust te komen. Net zoals bij andere ruimtes in huis zijn er trends op het gebied van badkamerontwerp. Hieronder vind je tien populaire trends op het gebied van badkamers!

Minimalistisch ontwerp

Een minimalistisch ontwerp is een van de populairste trends op het gebied van badkamers. Hierbij worden overbodige elementen weggelaten om een rustige en kalme sfeer te creëren. Het kleurenpalet is vaak beperkt tot neutrale tinten, zoals wit, zwart en grijs. Meubels en accessoires zijn eenvoudig en functioneel.

Natuurlijke materialen

Badkamers met natuurlijke materialen zijn ook steeds populairder geworden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materialen zoals hout, steen en keramiek om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Natuurlijke materialen worden vaak gecombineerd met neutrale kleuren en eenvoudige meubels en accessoires.

Kleurrijke badkamers

Hoewel een minimalistisch ontwerp nog steeds populair is, zijn er ook steeds meer kleurrijke badkamers te vinden. Felle kleuren worden gebruikt om een vrolijke en levendige sfeer te creëren. Deze trend kan worden toegepast op verschillende elementen, zoals de muren, tegels en accessoires.

Smart badkamers

Met de opkomst van het Internet of Things (IoT) worden smart badkamers steeds populairder. Hierbij worden verschillende technologieën gebruikt om de badkamer slimmer te maken. Denk bijvoorbeeld aan douches met instelbare temperatuur en waterdruk, slimme spiegels met ingebouwde verlichting en verwarming, en slimme thermostaten.

Wellness badkamers

Badkamers worden steeds vaker ontworpen met het oog op ontspanning en wellness. Hierbij worden verschillende elementen gebruikt om een spa-achtige sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan whirlpoolbaden, stoomdouches, aromatherapie en sfeerverlichting.

Grote douches

Grote douches zijn ook steeds populairder geworden in badkamers. Hierbij worden douches ontworpen als ruime inloopdouches, zonder deuren of gordijnen. Deze trend creëert een open en luxe gevoel in de badkamer.

Retro-look

Hoewel minimalistische ontwerpen de afgelopen jaren in de mode zijn geweest, is de retro-look ook weer terug van weggeweest. Badkamers met vintage of antieke meubels en accessoires worden steeds populairder, waarbij de nadruk ligt op de nostalgie en charme van oude badkamers. Denk bijvoorbeeld aan vrijstaande baden op pootjes en wastafels met een knipoog naar de jaren zeventig.

Tegels met patronen

Tegels zijn een belangrijk onderdeel van badkamerontwerp, en tegenwoordig worden tegels met patronen steeds populairder. Hierbij worden tegels gebruikt met verschillende patronen en kleuren om een opvallende en unieke uitstraling te creëren. Deze trend kan worden toegepast op de vloer, muren en zelfs het plafond.

Duurzaamheid in de badkamer

Duurzaamheid is een belangrijke trend in het moderne interieurontwerp, en dat geldt ook voor badkamers. Groene badkamers zijn steeds populairder geworden, waarbij duurzame materialen worden gebruikt en energiebesparende technologieën worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, regenwateropvangsystemen en waterbesparende kranen en douchekoppen.

Industriële look

Ten slotte is de industriële look ook nog steeds populair in badkamers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ruwe en onbewerkte materialen, zoals beton, baksteen en metaal, om een stoere en robuuste uitstraling te creëren. Accessoires zoals metalen rekken en industriële lampen worden vaak gebruikt om deze trend te versterken.

Badkamertrends veranderen voortdurend, en er zijn nog veel andere trends die niet in dit artikel zijn genoemd. Het belangrijkste is dat je kiest voor een ontwerp dat bij jouw persoonlijke smaak en behoeften past. Of je nu houdt van minimalistisch en modern of van vintage en kleurrijk, er is altijd een badkamertrend die bij jou past.

Bron: https://www.badstudio.nl/

Dit vind je misschien ook leuk...