bedrijventerrein afschermen
Tuin

Bedrijventerrein afschermen? Dit heb je nodig!

Heb jij een eigen terrein voor je bedrijf? Dit wil je natuurlijk afschermen met een degelijk hekwerk. Er zijn hier verschillende soorten hekwerken voor. Een veelgebruikte variant hiervoor is een dubbelstaafmat hekwerk. Dit hekwerk staat bekend als een compact en stevig hekwerk. Daarnaast zet je het in elkaar met enkele onderdelen. Dit maakt het een toegankelijk hekwerk voor grote terreinen. In deze blog behandelen we de enkele onderdelen die nodig zijn, voor dit handige hekwerk. Zo kom jij erachter hoe gemakkelijk het werkt en kan je het vervolgens zelf toepassen op je eigen terrein.

Dubbelstaafmatten

Het meest zichtbare gedeelte is de dubbelstaafmat. Dit is in principe het hekwerk, dat via palen in de grond geplaatst wordt. Deze dubbelstaafmatten zijn een dikkere en stevigere versie van de enkelstaafmathekken. De verticale lijnen bestaan namelijk ook uit één staaf, maar de horizontale lijnen bestaan uit twee staven. Een dubbelstaafmathek kan je kopen in verschillende hoogtes, waaronder één meter en twee meter. Ook in de breedte zijn ze onder andere in twee en twee en een halve meter verkrijgbaar. Op deze manier weet je zeker dat jouw hek voor veiligheid zorgt, met de juiste hoogte.

Poorten

Om het terrein te betreden, heb je poorten nodig. Deze poorten sluiten het afgeschermde terrein af en zorgen dat de opening ervan netjes afgesloten kan worden. Net als de dubbelstaafmathekken, zijn deze poorten verkrijgbaar tot meer dan twee meter hoog. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende breedtes. Dit is handig voor als een voertuig het afgesloten terrein moet bereiken. Hiervoor heb je dan ook een dubbele poort nodig. Je kan natuurlijk ook nog kiezen voor meerdere poorten, zoals één voor personen en één voor voertuigen.

Palen en toebehoren

Je hebt vervolgens palen nodig om het hekwerk en de poort te bevestigen in de grond. Deze palen zijn in de meeste gevallen minimaal met een halve meter verlengd. Op deze manier zit het hekwerk en de poort gegarandeerd stevig bevestigd in de grond. Voor de nettigheid en veiligheid kan je ook kiezen voor afdekdoppen. Deze sluiten de bovenkant van een paal af, waardoor de scherpe rand bedekt wordt.

Bevestigingsmateriaal

Zowel voor rechte stukken als hoeken heb je beugels nodig, waarmee je de palen koppelt aan een poort of hekwerk. Op deze manier kan he gemakkelijk een heel hekwerk plaatsen, rondom jouw terrein. Dit doe je gemakkelijk met enkele onderdelen en voordat je het weet ben je voorzien van een afgesloten terrein!

Dit vind je misschien ook leuk...