Vloer klein appartement
Klussen Tips

De beste vloeren voor een klein appartement in de stad

Het afwerken en inrichten van een kleine woning zorgt voor veel uitdagingen die niet aanwezig zijn bij het afwerken en inrichten van een grotere woning. In de grote steden van het land is dit een veel voorkomend fenomeen. Veel appartementen zijn niet al te groot en de woonruimtes die ter huur aangeboden staan worden steeds kleiner. Een van deze uitdagingen is het aanleggen van een vloer in de beperkte ruimte. Voor een klein appartement is het fijn als de vloer makkelijk te leggen is, en voor huurappartementen is het fijn als de vloer niet al teveel kost.

Kliklaminaat

Al jaar en dag is kliklaminaat de meest gekozen optie om makkelijk en niet al te duur een vloer te leggen. Het kliksysteem is erg makkelijk in gebruik en scheelt veel tijd en kosten. Ook is het gemakkelijk zelf aan te leggen. Veel mensen houden van een houten vloer en dit is een optie om een houten vloer aan te leggen zonder er teveel aan uit te geven. Ook is er geen extra lijm nodig zoals bij andere opties. Het enige nadeel is dat het passend maken voor kleine ruimtes soms wat lastig is in een kleine ruimte.

Klik pvc

Een andere optie die gebruik maakt van een kliksysteem is klik pvc. Deze soort vloer werkt vrijwel hetzelfde als kliklaminaat maar heeft enkele voordelen tegenover zijn houten collega. Het is een duurzamere optie en ook is deze soort vloer makkelijker schoon te houden. Hiernaast is click pvc flexibeler, waardoor het makkelijk in kleinere ruimtes te plaatsen is en makkelijker passend te krijgen. Het is zeker een goede optie voor een klein appartement in de stad.

Pvc tegels

Een andere optie die gebruik maakt van de kunststof pvc is het leggen van een vloer met pvc tegels. Het heeft dezelfde voordelen als een klik pvc vloer maar wordt alleen anders aangebracht. Zo worden de tegels aangebracht met speciale lijm en worden ze niet in elkaar geklikt. De tegels zijn vaak makkelijk om te plaatsen in kleine ruimtes, zo ook een appartement in de stad.

Tapijt tegels

Het is waarschijnlijk de minst populaire optie in dit lijstje, door velen gezien als ouderwets, maar het is zeker een nuttige optie om te vermelden in dit lijstje. Tapijttegels zijn een goedkope en makkelijke manier om een woning van een vloer te voorzien, waarschijnlijk de goedkoopste en makkelijkste optie van allen. Duurzaam of makkelijk in schoonmaak zijn tappijt tegels dan weer niet. Het is voornamelijk een optie die aan te raden is bij het tijdelijk bewonen van een appartement of als er echt geen budget beschikbaar is.

Dit vind je misschien ook leuk...