Duurzaam verbouwen mooi wonen
Tips

Duurzaam verbouwen en mooi wonen

Tijdens een verbouwing zijn er een hoop keuzes te maken. Wat wil je met de buitenkant van je huis? Hoe werk je de dakgoot af? En wat doe je in de badkamer? Dat kunnen zomaar enkele vragen zijn waar je nu mee zit. En dan wil je alles ook nog eens duurzaam verbouwen. Gelukkig heeft dit artikel een paar slimme adviezen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van je woning of bedrijfspand en het begint bij kunststof.

Hoe verbouw je op een duurzame manier?

Om te beginnen is het belangrijk dat jij bij duurzaam verbouwen met duurzaam materiaal werkt. Voorheen werd er daarom veel gewerkt met hout, omdat het een natuurlijk materiaal is. Maar eigenlijk is hout niet zo duurzaam. Hout is namelijk behoorlijk vatbaar voor extreme weersomstandigheden. Denk daarbij aan langdurige regen, kou en wind. Vandaag de dag krijgen we steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden. Hout is gevoelig voor schimmels, bacteriën en rotting. Dat is natuurlijk niet erg handig wanneer het materiaal aan de buitenkant van een huis wordt geplaatst. Bovendien zorgt deze gevoeligheid ervoor dat het hout vaak opnieuw geschilderd moet worden of zelfs na een tijdje aan vervanging toe is. Niet erg duurzaam dus.

Duurzaam bouwen met kunststof

Duurzaam boven met hout is dus wel verleden tijd. Tegenwoordig kun je écht duurzaam aan de slag met kunststof. Dat heeft meerdere redenen. Zo is kunststof waterbestendig. Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen: kunststof is niet vatbaar voor schimmels, bacteriën of rotting. Simpelweg omdat er geen vocht of insecten in het materiaal kunnen nestelen. Ook handig: kunststof gaat naarmate van tijd niet krom trekken, zoals wel eens het geval is bij hout. Dat gebeurt door warmte en vocht, maar daar is kunststof niet gevoelig voor. Bovendien is kunststof onderhoudsarm. Het enige wat kunststof nodig heeft, is een schoonmaakdoekje op zijn tijd. Kies bij een verbouwing aan de buitenkant van je huis daarom voor kunststof gevelbekleding De weersomstandigheden hebben dan geen effect op je woning en je huis krijgt meteen een nette en afgewerkte uitstraling.

Een strakke badkamer

Oké, dan rest is ons alleen nog het badkamer vraagstuk. Want hoe creëer je een strakke look voor je badkamer en zorg je er tegelijkertijd voor dat ook deze ruimte vochtbestendig is? De muren kun je natuurlijk betegelen, maar hoe zorg je voor een vochtvrij plafond? Wederom is kunststof de oplossing. Door bijvoorbeeld voor een kunststof badkamer plafond te kiezen is de ‘natte’ ruimte volledig vochtbestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn voor nare vochtplekken en schimmels door het douchen. Bovendien kan er in combinatie met het kunststof nog steeds met ingebouwde spotjes gewerkt worden. Zo creëer jij de strakke look die je wilt, in een vochtbestendige en mooi belichte ruimte.

Dit vind je misschien ook leuk...