duurzame zetels
Woonkamer

Duurzame zetels

Een nieuwe zetel kopen is niet altijd even makkelijk. Hij moet goed zitten, mooi in je interieur passen, met vakmanschap gemaakt worden, lang meegaan en liefst duurzaam geproduceerd zijn. Een hele waslijst dus. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig meubelzaken die duurzaam produceren. Je bent natuurlijk op zoek naar een zetel die zijn waarde goed kan behouden en waar je jaar en dag plezier aan beleeft. Een zetel is dan ook een van de prominente stukken in je woonkamer en worden in de meeste huishoudens vaak gebruikt. Daarom is het erg belangrijk dat je zetel van degelijke kwaliteit is.

Duurzame productie

Waar moet je eigenlijk op letten om zeker te weten of je zetel wel duurzaam geproduceerd is? Je kijkt best of de meubelzaak de productieketen van de meubelen in eigen beheer heeft. Op die manier kunnen ze de meubels produceren met de nodige aandacht voor mens en milieu. Je kan ook kijken hoe hun vervoersproces verloopt. Zo kan je bijvoorbeeld zien met welk soort vrachtwagens ze rijden en of ze bijvoorbeeld de fabriek verwarmen met eigen houtafval. Ideaal zou zijn als het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Let bovendien op het duurzaamheidskeurmerk als je een zetel koopt. Hieraan kan je zien of de zetel effectief duurzaam geproduceerd is. Kijk daarnaast naar de verpakkingen die ze gebruiken bij de meubelzaak, gebleekt karton is bijvoorbeeld een goede optie om jouw zetel te verpakken. Als laatste let je best op de recycleerbaarheid van je aankopen. Het is dus zeer positief als jouw zetel of ander meubelstuk 100 % recycleerbaar is.

Koop een zetel die met echt vakmanschap gemaakt is

Het is zo leuk als er een verhaal achter je meubel zit en dat is ook zo bij de aankoop van een zetel. Ga dus niet naar de multinationals, maar koop eens een keer een lokale zetel. Vakmanschap doorgegeven van vader op zoon. Van het mooiste hout uit duurzaam beheerde bossen tot prachtige stoffen. Het is eens zo mooi om te zien als jouw zetel volledig met de hand gemaakt is.

Van de fabriek naar jouw thuis

Het is ook handig om te weten van waar jouw zetel nu precies komt. Het is best om de transportlijnen voor de levering van jouw nieuwe zetel zo kort mogelijk houden. Daarom is het belangrijk dat de zetel van de fabriek rechtstreeks naar jouw huis wordt gebracht, zonder tussenstappen. Zo weet jij vanaf nu perfect waar je op moet letten als je een duurzame zetel wilt kopen die bovendien jarenlang meegaat. Succes met de aankoop van je nieuwe zetel! Ook benieuwd hoe jij een duurzame zetel kan kopen, ontdek het allemaal bij Urban Sofa, zij vertellen je met plezier meer over de duurzame materialen die gebruikt worden om prachtige zetels te maken met vakmanschap.

Dit vind je misschien ook leuk...