Uitgerust wakker worden
Slaapkamer

Hoe stap je ’s ochtends uitgerust uit je bed?

Als het je het gevoel hebt dat je niet goed meer tot rust komt wanneer je slaapt, is het tijd om eens te kijken of je nog wel op het juiste bed ligt. Veel mensen denken dat een bed en een matras voldoende is, maar het ligt iets genuanceerder. Als je niet een goed bed hebt, komt je matras vaak ook niet tot zijn recht. Heb je dan ook nog eens niet het juiste dekbed en hoofdkussen, dan is de kans heel groot dat je niet goed tot rust komt wanneer je ligt te slapen. Je staat dan met een vermoeid gevoel op en dat wil je nou juist niet. Wat kun je doen om ’s ochtends fris en energiek op te staan? Hier een aantal tips om de perfecte slaapplek samen te stellen.

Kies het juiste bed

Goed tot rust komen begint bij het kiezen van het juiste bed. Het beste is om een boxspring 160×200 te kopen, of een kleinere maat wanneer je minder ruimte nodig hebt. Een boxspring bestaat uit een onderstel waar je je matras op kunt plaatsen. Een goed onderstel zorgt dat je matras goed kan ventileren en dat deze overal ondersteuning heeft zodat je niet doorzakt. Hierdoor kun je namelijk rugklachten krijgen en dat kost energie in plaats van dat het je energie geeft. Er zijn diverse soorten matrassen beschikbaar en ieder matras heeft zijn eigen voordelen. Kijk daarom goed wat jij nodig hebt. Heb je een zwakke rug? Kies dan voor een ergonomisch matras dat zich goed aan je rug aanpast. Tot slot heb je een topper nodig. Alle delen samen vormen je boxspring.

Welk dekbed heb je nodig?

Als je slaapt wil je het niet koud hebben. Dan moet je lichaam namelijk heel hard werken om de temperatuur op peil te houden. Kies daarom voor een fijn dekbed dat de warmte goed vast kan houden. Zweet je snel? Kies dan voor een ademend dekbed dat goed kan ventileren. Zo blijf je warm, maar lig je niet te zweten. Omdat het weer sterk kan veranderen in Nederland, is het goed om te zorgen dat je een vier-seizoenen-dekbed koopt. Van dit dekbed kun je in de zomer een laag afhalen zodat je een heerlijke, lichte deken overhoudt.

Vergeet niet het juiste kussen te kiezen

Net zoals het heel belangrijk is om het juiste matras te kiezen, is ook de keus voor een hoofdkussen een heel belangrijke. Als je nek goed ondersteund wordt, staat er geen spanning op je spieren waardoor je lichaam veel beter tot rust komt. Je kunt kiezen uit vele soorten kussens, zo kun je er een kiezen die zich aanpast aan de vorm van je hoofd, maar je kunt ook kiezen voor een zacht donzen kussen. Informeer daarom even naar de mogelijkheden.

Dit vind je misschien ook leuk...