Interieur pimpen plakfolie
Tips

Je interieur pimpen met plakfolie

Heb je een keuken, kast of tafel die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Voor het vernieuwen van een keuken of meubels ben je zo al snel veel geld kwijt. Dat is natuurlijk zonde als de keuken, kast of tafel er nog wel goed uitziet. Vaak is het namelijk alleen de look niet meer naar wens is. Dan is het product plakfolie of interieurfolie een goede optie! Hiermee geef je gemakkelijk een nieuwe look aan meubels zonder deze te hoeven vervangen. Het verschil tussen plakfolie en interieurfolie is voornamelijk de dikte. Ga je een keuken beplakken? Dan is interieurfolie meer aan te raden. Dit is steviger en ook wat krasvaster!

Kan plakfolie overal opgeplakt worden?

Het fijne aan het gebruik aan folie is dat het veelal overal opgeplakt kan worden. Wel is het belangrijk dat de ondergrond glad en vlak is. Als er reliëf of structuur in de ondergrond zit zal het helaas niet blijven kleven. Wil je plakken op blanco hout of mdf? Dan is het belangrijk dat je de ondergrond eerst behandeld. Dit kan heel gemakkelijk gedaan worden met een primer voor folie of een laag grondverf.

Helaas is het namelijk zo dat de lijmlaag van folie niet kan hechten op blanco hout of mdf. Een primer of grondverf geeft dan net dat laagje waar de lijmlaag wel aan kan hechten. Ben je nog op zoek naar mooi plakfolie waarmee je jouw interieur kunt pimpen? Bij de webshop www.plakfoliewebshop.nl vind je een uitgebreid assortiment aan folies. Zo weet je zeker dat je zult slagen voor een nieuwe look!

Wat heb ik allemaal nodig voor het aanbrengen van plakfolie?

Voor het mooi kunnen opplakken van plakfolie of interieurfolie zijn een aantal spullen nodig. Gelukkig zijn dit geen ingewikkelde dingen en heb je misschien een aantal dingen al wel liggen. Om te beginnen heb je een rolmaat of liniaal nodig. Deze gebruik je om het oppervlak op te meten en ook om het folie zelf af te tekenen.

Daarnaast moet het ook afgesneden worden, dit doe je met een goed scherp stanleymesje. Zorg dat het mesje echt goed scherp is zodat je gemakkelijk door het folie snijdt. Om het plakken gemakkelijker te maken is een plantenspuit nodig. Als je het folie nat plakt kun je het nog iets corrigeren voordat het helemaal vast zit. Voor het gladstrijken van folie gebruik je een rakel. Je hebt vaak twee soorten eentje zonder vilt en eentje met vilt. Als de keuze er is dan is rakel met vilt aan te raden. Hiermee heb je minder kans op krassen in het folie!

Dit vind je misschien ook leuk...