Kerst vieren buitenland
Tips

Kerst vieren in het buitenland

Voor veel mensen is de kerstvakantie een van de vakanties waar ze graag thuis met familie zijn. Anderen zoeken juist een leuke vakantie bestemming op samen met vrienden, hun partner of het gezin. Ben jij iemand die kerst graag in een andere cultuur beleeft of wil je het dit jaar een keer anders doen en de vrijheid vieren die we de afgelopen jaren een beetje gemist hebben? Dan hebben we hier voor jou een aantal leuke suggesties voor een paar dagen weg tijdens de kerstperiode.

Finland

Voor de echte kerstliefhebber kan een reisje naar Rovaniemi niet ontbreken. Hier woont namelijk de Kerstman! De Kerstman heeft een eigen dorpje net buiten Rovaniemi, dit is eigenlijk een soort attractiepark waar je het hele jaar het kerstgevoel kunt beleven. Het drop is bedekt met een dikke laag sneeuw en het is bijna de hele dag donker. Overal in het dorp zijn gezellige lampjes aan en met een beetje geluk kun je het noorderlicht zien. Daarnaast is Finland dol op sauna’s en buiten spa’s. Voor een super magische beleving tijdens de kerstperiode ga je dus naar het noorden van Finland.

New York

De kerstsfeer in New York is onwerkelijk. Nederlanders vinden dat Amerikanen soms wat overdrijven, dat is in dit geval zeker iets positiefs! De hele stad is voorzien van kerstversiering en kerstverlichting. Overal komen schaatspleinen tevoorschijn en net een beetje geluk ligt er ook nog een laagje sneeuw op de grond! Er valt genoeg te beleven tijdens de kerstperiode. Zo worden er wandel tochten georganiseerd om de mooiste plekjes van de kerstperiode in New York te zien. Je mag ook zeker de kerstmarkten van New York niet missen als je tijdens de kerstperiode in New York bent. Bryant Park en Union Square zijn twee van de vele kerstmarkten die zeker aan te bevelen zijn.

De zon

In Australië vieren ze kerst tijdens de zomer, de seizoenen zijn immers omgedraaid en daarom hebben ze hun zomervakantie tijdens de kerst! Dus wanneer je niet van kou en sneeuw en gezellige lichtjes houdt, kun je ook prima kerst vieren op het strand. Zo gek is dat dus helemaal niet, want de zuidelijke helft van de wereld heeft zomer tijdens de kerst. Nu is Australië vrij ver vliegen en kunnen we ook een aantal ander zonnige kerstvakantiebestemmingen aanbevelen. Denk bijvoorbeeld aan de Canarische Eilanden, Kaapverdië, Nederlandse Caraïben of Mexico. Dit is minder dan half zo ver vergeleken met Australië en toch prima vertoeven tijdens de kerstperiode!

Ga je op avontuur tijdens deze kerst?

Zorg dan dat je goed voorbereid op reis kunt! Met een reisverzekering van Inshared kun je kiezen voor een eenmalige reisverzekering of een doorlopende reisverzekering met Europa of werelddekking. Daarnaast kun je eerst gemakkelijk verschillende reisverzekeringen vergelijken om de beste verzekering te vinden voor jouw vakantiewensen.

Dit vind je misschien ook leuk...