kleine verbouwingen met grootse resultaten
Klussen

Kleine verbouwingen met grootse resultaten

In iedere woning moeten klusjes gedaan worden om hem mooi, goed onderhouden en helemaal je smaak te houden. Daar zitten grote klussen bij, denk aan een nieuwe badkamer of keuken, of een compleet nieuwe vloer, maar ook veel kleinere. Ingrepen die je binnen een dag kunt laten doen, of waar je weinig last van hebt. Welke moet jij dringend weer eens uitvoeren, of staan al een tijdje hoog op je verlanglijstje?

Aan de slag met de trap

De trap is een beetje een ondergewaardeerd onderdeel van ons huis. We zien hem vaak meer als een soort gebruiksvoorwerp dan als een echt onderdeel van ons interieur. Nu heb je een trap ook vooral hard nodig, hij zit niet voor de sier in je huis. Dat betekent echter niet dat hij niet ook een zichtbaar onderdeel van je interieur is, en het zeker geen kwaad kan om hem goed te verzorgen. Is een likje verf niet meer voldoende om hem mooi te maken? Dan is een traprenovatie vaak een goed idee.

Een dergelijke renovatie kan vaak binnen een dag worden uitgevoerd, dus je hebt er maar kort last van. Bovendien vallen de traprenovatie kosten vaak enorm mee, zeker als je weet dat je daarna weer vele jaren vooruit kan. Je kunt kiezen voor iedere mogelijke stijl, van een traprenovatie eiken tot juist een betonlook, en wat er allemaal mogelijk is zal je verbazen. Je eindigt niet alleen met een trap die er weer als nieuw uitziet, je kan ook nog eens handige extraatjes zoals verlichte treden laten plaatsen. Een kleine verbouwing met een groots resultaat!

Een tuinkamer: makkelijker dan een uitbouw

Een aanbouw aan je woonkamer, dat is een fikse verbouwing die veel werk en troep geeft. Er wordt fundamenteel iets aan je woning veranderd, en dat ga je weken tot maanden werken. Wil je je woonkamer graag groter maken, dan kun je ook kiezen voor een tuinkamer. In dat geval blijft je huis dezelfde structuur houden, de gevel blijft hetzelfde, er wordt alleen een kamer aan vast geplakt, als het ware. De kamer wordt op die manier onderdeel van zowel de tuin als de woning. Een goede, minder aangrijpende verbouwing als je de extra ruimte vooral wilt gebruiken om lekker in te loungen. De werken vinden buiten plaats, dus je hebt er nauwelijks last van, en zijn ook nog eens snel klaar. Bovendien is dit natuurlijk veel goedkoper dan een complete uitbouw laten plaatsen. Ook het plaatsen van een smart woon unit kan interessant zijn. Op die manier creëer je een extra, vrijstaande ruimte die je bijvoorbeeld als kantoor of gastenverblijf kunt gebruiken.

Een nieuw kleurtje op de muren

De makkelijkste en goedkoopste manier om je huis weer even een opknappertje te geven, is door een nieuw kleurtje op één of meerdere van de muren aan te brengen. Snel, goedkoop en een groots resultaat. Een prima optie als alles bouwkundig nog prima is, maar de looks na al die jaren wat te wensen overlaten. Een fris geschilderde ruimte ziet er vaak weer uit als nieuw.

Dit vind je misschien ook leuk...