Meer met regenwater door regenton tuin
Tuin

Doe meer met regenwater door regenton in tuin

Met het plaatsen van een regenton in je tuin draag je bij aan een milieuvriendelijker waterbeheer. Niet alleen is het duurzaam: het is ook nog eens kostenbesparend. Een regenton kan namelijk helpen bij het verminderen van waterverbruik. We vertellen je graag welke voordelen van regentonnen er nog meer zijn en waar je op moet letten bij het plaatsen van een regenton in jouw tuin.

De voordelen van een regenton in de tuin

Het gebruik van een regenton heeft een aantal voordelen:

  • Regenwater is goed voor de planten. Vang dus regenwater op en gebruik dit voor de tuin. Het bevat namelijk minder kalk dan leidingwater.
  • Er gaat minder regenwater naar het riool wanneer je het opvangt. Dit schone regenwater hoeft dus niet naar de waterzuivering.
  • Je bespaart kosten op schoon leidingwater. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kan dit oplopen tot enkele duizenden liters per jaar.

Hier let je op bij het plaatsen van een regenton

Er zijn verschillende zaken waar je op let bij de aanschaf en plaatsing van een regenton. Dit zijn de belangrijkste punten:

  • De grootte. Regentonnen zijn er in verschillende maten, van 100 liter tot zo’n 1000 liter.
  • Kunststof regentonnen zijn populair vanwege hun lichte gewicht. Maar er bestaan ook houten regentonnen. Deze hebben een andere uitstraling en passen daardoor misschien beter in een bepaalde tuin.
  • De regenton moet geplaatst worden op een plek waar regenwater opgevangen kan worden. Dit geldt dus voor een dakgoot of regenpijp. Zorg ervoor dat je een plek hebt waar je de regenton kan neerzetten.
  • Maak de ton regelmatig schoon om er zeker van te zijn dat het water goed schoon blijft.

Andere manieren van duurzaamheid met water

Een regenton is dus een mooie manier om duurzaam om te gaan met regenwater! Voor een mooie regenton kun je een kijkje nemen bij tuinvoordeel.eu. Naast het opvangen van regenwater, zijn er nog meer manieren om duurzaam met water om te gaan in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een klein irrigatiesysteem. Ook het planten van planten die goed tegen droogte kunnen, helpt om water te besparen. Je tuin wordt dan minder afhankelijk van regenwater.

Dit vind je misschien ook leuk...