met deze stappen vind jij de perfecte salontafel
Woonkamer

Met deze stappen vind jij de perfecte salontafel!

Wanneer je binnenkort gaat verhuizen of je wilt jouw interieur een do-over geven is het heerlijk om urenlang rond te dwalen in woonwinkels, zowel fysiek als online. Met de talloze mogelijkheden en opties is er overduidelijk genoeg keuze. Maar al die keuze maakt het niet persé makkelijker voor jou om de juiste items bij elkaar te vinden. Het is daarom goed om van tevoren al een paar keuzes te maken. Vaak zijn de grotere items niet zo’n groot probleem omdat je hier al lang en breed over nagedacht had. Het zijn de items die het interieur afmaken die het lastigst zijn om over te bepalen. Het vinden van de juiste salontafel is zo’n uitdaging die moeilijker is dan gepland. In dit blogartikel geven we je tips hoe je eenvoudig de perfecte salontafel vindt!

Kies op basis van hoogte

Veel mensen vergeten nog wel eens na te denken over de hoogte van een salontafel. Juist terwijl dit echt ontzettend belangrijk is. Wanneer jouw salontafel te laag of te hoog is in verhouding met het zitgedeelte kan de salontafel een storende factor worden in plaats van een handige en fijne ondersteuning. Dat is natuurlijk iets wat je ten allen tijde wilt voorkomen. Zorg er dus voor dat de salontafel qua hoogte goed in verhouding is met de zithoogte van jouw bank. Wanneer je op de bank zit wil je dat de salontafel ongeveer dezelfde hoogte heeft zodat je optimaal kunt genieten van de voordelen die dit tafeltje jou brengt en het niet in de weg staat.

Laat het matchen met de rest van het interieur

Een tip die je echt niet mag vergeten wanneer je een nieuwe salontafel gaat kopen is dat de salontafel mooi moet passen in de rest van het interieur. Een salontafel is als de kers op de taart, het maakt de ruimte compleet en zorgt ervoor dat alles mooi in elkaar overvloeit. Je wilt dus voorkomen dat jouw salontafel juist een stoorzender in het zicht wordt. Wanneer dit het wel wordt raak je namelijk gegarandeerd snel uitgekeken op je salontafel en zul je binnen de kortste keren het hele proces opnieuw moeten doorlopen.

Vraag om hulp wanneer je er niet uitkomt

Het is superleuk om je gehele woning helemaal zelf in te richten, maar bedenk ook dat er mensen zijn die hier letterlijk voor gestudeerd hebben. Het is helemaal oké en soms juist heel erg fijn om specialisten hun werk voor je te laten doen. Zij kijken met een frisse blik naar jouw interieur en kunnen je helpen met het uitkiezen van een salontafel waar je nog jarenlang plezier van hebt. Het verkleint de kans op een miskoop aanzienlijk. Met de ruime keuze salontafels van Sfeer.nl heb je en genoeg keuze, en een winkel waar de specialisten je uitstekend in staat zijn om je te helpen met je aankoop.

Dit vind je misschien ook leuk...