met pijn in je rug wakker worden
Slaapkamer

Word jij ’s ochtends met pijn in je rug wakker?

Goede nachtrust is heel belangrijk voor een mens. Als je niet goed slaapt, laad je niet goed op voor de nieuwe dag. Als je langere tijd niet goed tot rust komt, kun je er bijna zeker van zijn dat je klachten ontwikkelt. Dit kan variëren van concentratieproblemen, gewichtsverlies, neerslachtigheid, maar ook tot pijnklachten. Een veelgehoorde klacht is dat mensen ’s ochtends last hebben van hun rug. Dat is vaak niet een teken van ouderdom, dat is een teken dat je niet op een goed bed ligt te slapen. Wat kun je doen om te zorgen dat je goed ligt en dat je ’s ochtends met een energiek gevoel en zonder pijn wakker wordt? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij.

Vervang je bed

Veel mensen hebben niet in de gaten dat zij niet op een goed bed liggen. Zij denken dat het vooral het matras is waar zij aandacht aan moeten schenken. Een goede basis voor je matras is echter heel belangrijk. Lig je daarom al tientallen jaren in hetzelfde bed te slapen, dan is het tijd voor een nieuwe. Kijk eens bij een gerenommeerde aanbieder zoals bijvoorbeeld Swisssense.nl om te zien welke mogelijkheden je hier kunt vinden. Je kunt hier heel goede bedden vinden, bijvoorbeeld een mooie boxspring. Wanneer je hier een bed koopt, weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt waar je tientallen jaren plezier van zult hebben. Bovendien kun je je boxspring helemaal aan jouw wensen aanpassen omdat je zelf kunt kiezen welke kleur stof gebruikt gaat worden voor je bed.

Kies een matras dat ondersteuning biedt

Als je eenmaal het juiste bed gekozen hebt, is het tijd om een matras te kiezen. Mocht je last hebben van je rug als je ’s ochtends wakker wordt, dan moet je nieuwe matras je rug meer ondersteuning bieden. Als je namelijk slecht ligt, staan je spieren onder spanning. Dit kost veel energie en bovendien lijdt dit tot pijnklachten. Dat wil je niet en daarom is een goed matras essentieel. Kijk even goed naar de mogelijkheden want er zijn matrassen voor iedere soort slaper. Ben jij een rugslaper? Of lig jij juist vaak op je zij? Kijk dan even naar welke matrassen jouw lichaam het beste ondersteunen. Bij een goede aanbieder heb je ook altijd de mogelijkheid om je matras 90 dagen te testen. Maak dus altijd gebruik van deze mogelijkheid.

Is de temperatuur goed?

Goede nachtrust betekent ook dat je het niet te warm of juist te koud hebt. Kies daarom voor een dekbed dat aangepast kan worden aan de seizoenen. In de zomer heb je niet zo’n dikke deken nodig als in de winter. Een vier-seizoenendekbed is in dat geval een heel goede keus. Deze kun je eenvoudig aanpassen.

Dit vind je misschien ook leuk...