Modern pand waar op letten
Tips

Een modern pand: waar moet je op letten?

Jij hebt een bedrijf in een luxe service en wil dit gevoel van luxe overal doorzetten. Het is in dit geval niet gek dat je ook in je pand een moderne uitstraling wil. Als jij binnenkort gaat verhuizen, of van plan te verbouwen, is dit het perfecte moment om hier op te letten. In deze blog noemen we drie aspecten van een modern pand waar jij op moet letten. Laat je inspireren!

Kleur

Wanneer je denkt aan een modern pand zijn strakke kleuren hoogstwaarschijnlijk het eerste wat je te binnen schiet. We vinden het belangrijk dit direct te benoemen: wanneer jij het vooral belangrijk vindt je huiskleuren te gebruiken in je pand, kan dit lastig zijn in combinatie met het moderne gevoel. De belangrijkste kleuren hier zijn namelijk zwart en wit: er is eigenlijk geen ruimte voor kleuren. Hier en daar kun je een bruintint verwachten, maar daar houdt het eigenlijk ook wel op. Je creëert door de juiste combinatie van zwart en wit een gevoel van rust en luxe – precies wat je wil toch?

Materialen

De afwezigheid van kleur in een modern pand geeft het al een beetje weg: niet ieder materiaal is geschikt voor een modern kantoor. Ook hopen we dat je bereid bent je privacy in enige zin op te geven, aangezien je pand erg transparant gaat zijn. Wanneer we spreken over moderne materialen, is glas namelijk het eerste wat je te binnen schiet. Dit wissel je af met leer en chroom, waardoor je een robuust geheel creëert dat toch ook nog comfortabel is.

Vormen

Als laatst: de sleutel naar succes van een modern interieur. Het is iets waar enkel specialisten over nadenken, maar de invloed van de vormen die je gebruikt, heeft een gigantische invloed op de uiteindelijke look van je pand. Zo ga je niet te werk met ronde figuren, maar probeer je juist te werken met organische vormen in je meubels, je tafels, etc. Door slim te spelen met verschillende combinaties van vormen creëer je een uniek, modern geheel wat gelijk in het oog zal vallen van je gasten. Het leuke aan deze organische vormen is dat er vaak creatief over wordt gedacht qua functionaliteit, dus hierover hoef je zeker niet te vrezen.

Ik wil een modern pand!

Klinken deze aspecten jou als muziek in de oren, dan raden we aan eens een kijkje te nemen op https://katoprojecten.nl/! Zij weten als geen ander hoe je een project inricht en zullen deze kennis graag gebruiken voor een succesvolle inrichting van jouw pand. Ervaar het zelf!

Dit vind je misschien ook leuk...