Musa bananenplant zo verzorg je hem
Tuin

De Musa Bananenplant: zo verzorg je hem!

Een Musa bananenplant is een ongelooflijk gemakkelijke en dankbare plant om te verzorgen. Als je wat groen aan je huis of tuin wilt toevoegen, kun je niet verkeerd gaan met een Musa. Het zijn veerkrachtige planten die minimaal onderhoud nodig hebben en er absoluut prachtig uitzien als ze bloeien! Klik hier om jouw eigen bananenplant te bestellen! Laten we eens kijken wat de verzorging van een Musa bananenplant inhoudt.

Behoefte aan water

Musa bananenplanten zijn tropische planten, dus ze hebben veel water nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond rond je plant nooit helemaal droog is – dit kan leiden tot wortelrot, wat je plant aanzienlijk zal verzwakken. Het is echter ook belangrijk om niet te veel water te geven; te veel water kan de bladeren van de Musa verwelken en verkleuren. De beste manier om te controleren of je Musa water nodig heeft is door je vinger ongeveer een centimeter diep in de grond bij de basis van de plant te steken; als het droog aanvoelt, dan is het tijd voor een flinke sopbeurt!

Lichtbehoefte

Musa bananenplanten houden van helder licht, maar moeten uit direct zonlicht worden gehouden, want dat kan hun bladeren verschroeien. Plaats ze in indirect zonlicht of bij een raam in een kamer op het oosten. Het is belangrijk om ze niet vaak te verplaatsen; zoek een plek waar ze kunnen blijven staan en zich kunnen koesteren in de zon! Denk er ook aan dat ze in de wintermaanden uit de buurt van koude tocht gehouden moeten worden, want die kan hun bladeren beschadigen.

Behoefte aan bemesting

De beste manier om je Musa bananenplant te bemesten is tijdens het actieve groeiseizoen (lente en zomer). Gebruik in deze periode elke twee weken een uitgebalanceerde vloeibare meststof – let erop dat je niet te veel bemest, want dat kan de wortels beschadigen! Tijdens de herfst- en wintermaanden moet je minder bemesten, want dan vertragen de meeste Musa’s hun groei.

Dit vind je misschien ook leuk...