Nieuwe EPDM dakbedekking plaatsen
Klussen Tips

Nieuwe EPDM dakbedekking plaatsen

De dakbedekking op jouw woning bepaalt in belangrijke mate jouw wooncomfort. De dakbedekking zorgt ervoor dat jij binnen droog en bovendien tochtvrij kunt leven. Is er sprake van een defecte dakbedekking? Dan kan jouw wooncomfort ernstig worden aangetast. Dus heb je een verouderde dakbedekking? Vervang deze dan tijdig voor een nieuwe dakbedekking van goede kwaliteit. Plaats een nieuwe EPDM dakbedekking en geniet tientallen jaren van een optimaal wooncomfort.

Jouw dakbedekking zelf aanbrengen

Bij het aanbrengen van een dakbedekking denkt men vaak direct aan professionele dakdekkers met branders. Deze associatie is niet onterecht. De traditionele dakbedekkingssoorten moeten namelijk inderdaad met branders worden bevestigd. Maar dat geldt niet voor een EPDM dakbedekking. Deze dakbedekkingssoort dient te worden vastgelijmd. Deze bevestigingswijze is heel eenvoudig waardoor eenieder zelf een EPDM dak kan plaatsen. Deze gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat je kosten kunt besparen. Je hoeft namelijk geen professionele dakdekkers in te huren. Je kunt gewoon zelf jouw dakbedekking met de juiste lijm vastlijmen. Wil je er zeker van zijn dat je het juiste materiaal gebruikt? Schaf dan een speciaal EPDM pakket aan. Dit doet-het-zelf pakket is voorzien van alle benodigde materialen voor de plaatsing van jouw EPDM dakbedekking.

Materieel voor een nette afwerking

Het verkrijgbare EPDM pakket biedt uitkomst voor particulieren. Heb je nog niet eerder zelf een dakbedekking geplaatst? Dan is de kans groot dat je ook niet precies weet welke materialen je nodig hebt. Het is in dat geval fijn om een EPDM pakket aan te kunnen schaffen. Met dit pakket weet je zeker dat je nergens op misgrijpt. Het pakket is zelfs voorzien van afwerkingsmaterialen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een speciale EPDM kit. Maar ook aan daktrimmen die het geheel netjes afwerken. Het zijn materialen waar je zelf wellicht niet direct aan denkt. Maar juist ook materieel voor een nette afwerking is onmisbaar voor de plaatsing van een EPDM dakbedekking.

Alle voordelen van een EPDM dakbedekking

Is jouw dakbedekking verouderd en wil je lekkages graag voorkomen? Of kamp je al met lekkages en wil je daarom een nieuwe dakbedekking aanschaffen? Dan zal je er in allebei de gevallen achter komen dat het aanbod dakbedekkingssoorten online groot is. Toch is het de EPDM dakbedekking die bij particulieren én professionele dakdekkers het meest populair is. Maar waar komt dat door? EPDM is een sterke rubbersoort dat een hoge weerbaarheid kent. Deze dakbedekkingssoort gaat daardoor onwijs lang mee. Deze kwaliteit is uiteraard al genoeg reden om te kiezen voor een EPDM dakbedekking. Maar ook de gebruiksvriendelijkheid omtrent de plaatsing van de dakbedekking is plezierig. Redenen te over dus om te kiezen voor een EPDM dakbedekking.

Dit vind je misschien ook leuk...