1. Aanrechtblad
Wees minder gevoelig voor het verhaal van de adviseur zoals de keuze van het aanrechtblad. Kies een blad dat je mooi vindt, waar je je prettig bij voelt. Een trend is zo voorbij.
2.Kwaliteit
Een merkkeuken zal iets duurder zijn, maar een fabrikant heeft een naam te verliezen. Daarom zullen de toegepaste materialen zoals scharniertjes, schroeven, geleiders, plaatmateriaal van een betere kwaliteit zijn! Iets duurder, maar een veel langere levensduur.
3. Schuifladen
Plan in de onderkastjes de nodige schuifladen. Veel makkelijker en overzichtelijker.
4. Carroussels
Kies die carrousels waar de deksels niet tegelijk achter vallen en waar je makkelijk bij kunt.
5. Handgreepjes
Let op de handgreepjes. Ze moeten gebruiksvriendelijk zijn d.w.z. zonder nagels te breken eenvoudig schoon te maken.
6. Halogeenspots
Halogeenspots geven als werkverlichting vrij veel schaduw, overweeg tl-verlichting. Denk er in ieder geval goed over na!
7. Indeling
Let erg goed op de logistieke indeling van de keuken. Een kookeiland lijkt weliswaar aardig, maar bedenk dat het afgieten van aardappelen toch al een probleem geven. Zeker als het werkgedeelte niet is gecombineerd met het kookgedeelte. Verlies het veiligheidsaspect nooit uit het oog.
8. Kleur
Wees voorzichtig met kleurgebruik. Wat nu in is, is wellicht over enkele jaren gedateerd. Natuurlijk kun je de fronten en kastdeurtjes altijd opnieuw laten spuiten of overschilderen, maar wees voorzichtig!
9. Aansluitingen
Overweeg een televisieaansluiting.
10. Afzuigkap
Let op het geluidsniveau van een afzuigkap. Niets is zo hinderlijk dan een lawaaiige ruimte.