Radiatoren te checken als nieuwe radiator wilt
Tips

Radiatoren om te checken als je nieuwe radiatoren wilt

Radiatoren lijken op het eerste gezicht allemaal op elkaar, dus waarom zou je niet gewoon voor de goedkoopste gaan? Er zit wel degelijk verschil tussen verschillende merken en modellen van radiatoren. Zo heb je verticale radiatoren die mooi in kleine ruimtes of op smalle muren passen of kun je in de badkamer kiezen voor een handige handdoek radiator. Deze heeft horizontale spijlen die verwarmd worden waarop je gemakkelijk je natte handdoeken kunt drogen. Zijn je huidige radiatoren aan vervanging toe? Check dan deze merken zeker ook wanneer je aan je zoektocht naar een nieuwe radiator begint!

Brugman radiatoren

De radiatoren van Brugman kennen een aantal grote voordelen. Zo zijn ze gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor ze een lange levensduur hebben. Daarnaast bieden ze een hoge warmteafgifte en verwarmen ze de ruimte zeer efficiënt. Bovendien zijn ze vrijwel geruisloos. Dit is prettig want veel radiatoren hoor je aanslaan en geven soms druppelende geluiden. Brugman radiatoren kun je in veel verschillende maten kopen, zo weet je zeker dat er een Brugman radiator is die bij jouw huis en huidige aansluiting past.

Jaga radiatoren

Wil je af van de traditionele en een tikje oubollige geribde radiator? Dan zijn de Jaga radiatoren wellicht waar je naar zoekt! De strakke voorplaten en de keuze in verschillende kleuren zorgen voor een prachtig strak ontwerp dat in elk interieur mooi zal staan. Ook de radiatoren van Jaga maken amper tot geen geluid en zijn in veel afmetingen beschikbaar.

Daarnaast biedt Jaga een breed scala aan radiatoren met innovatieve functies, zoals de mogelijkheid om de temperatuur te regelen via een app of een slimme thermostaat.

Thermrad radiatoren

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van Thermrad radiatoren. Ten eerste biedt een Thermrad radiator een hoge warmteafgifte, waardoor ze efficiënt zijn in het verwarmen van een ruimte. Ze zijn ook relatief stil in gebruik en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn Thermrad radiatoren beschikbaar in verschillende stijlen en afmetingen, zodat ze in bijna elk interieur kunnen worden geïntegreerd. Denk bijvoorbeeld aan de unieke verticale radiatoren van Thermrad of de super handige handdoekradiatoren.

Hoe maak je eigenlijk een keuze?

Allereerst kijk je naar je interieur en smaak. Tegenwoordig is het niet alleen van belang dat een radiator het goed doet, maar wil het oog ook wat. Het is dan belangrijk om het juiste vermogen te bepalen. Te weinig vermogen zal je woning koud laten en dat is juist niet de bedoeling. Houd ook je huidige aansluitingen in het achterhoofd. Door dezelfde aansluitingen te nemen, bespaar je jezelf een hoop moeite en montagewerk. Zoek je radiatoren voor nieuwbouw? Zorg dan dat je de juiste afmetingen van de woning hebt en dat je op de hoogte bent van eventuele aansluitingen die gepland staan. Allerlaatst kun je nog kijken naar je prestatie- en veiligheidseisen zodat je zeker weet dat de nieuwe radiator op elk front aan je wensen voldoet.

Dit vind je misschien ook leuk...