Huis ruikt muf
Tips

Ruikt jouw huis een beetje muf?

Als je een gezin hebt dan zul je waarschijnlijk herkennen dat het niet altijd eenvoudig is om de woning fris te houden. De woning wordt intensief gebruikt, zij het door de kinderen wanneer zij spelen, zij het door jou wanneer je bijvoorbeeld staat te koken. Heb je ook nog huisdieren, dan kan het gebeuren dat de woning een beetje muffig wordt. Misschien heb je dit zelf niet eens meer in de gaten, maar je bezoek zal dit vaak gelijk opmerken. Als je dit wilt voorkomen, zijn er gelukkig genoeg manieren om te zorgen dat je de vieze luchtjes eenvoudig uit je huis kunt krijgen en dat je woning gevuld wordt met frisse, schone lucht. Je zult merken dat dit leidt tot meer woongenot omdat frisse lucht ook veel beter voor jullie is.

Hoe zorg je dat de woning fris blijft?

Op papier kan het eenvoudig klinken om de woning fris te houden: je moet voldoende ventileren. Met kleine kinderen in huis is het echter niet altijd veilig om het raam open te zetten. Een ventilator inbouwen in het raam is ook niet altijd effectief. Vandaar dat je kunt kiezen om mechanische ventilatie te installeren. Hiermee haal je een zeer effectieve ventilatie in huis. Dit mechanisme zorgt er namelijk voor dat de vieze lucht uit de kamer wordt  afgevoerd, waarna er schone, frisse lucht wordt toegevoerd. . Het is verstandig om je goed voor te laten lichten over welke vorm van ventilatie het beste past bij jou en jouw woning. Je moet namelijk goed kijken naar de grootte van je huis om vervolgens passende ventilatie te kiezen.

Heeft jouw woning een vochtprobleem?

Een muffe lucht ontstaat niet alleen doordat een kamer niet voldoende wordt geventileerd; ook intensief gebruik van een ruimte kan een oorzaak zijn. Als je namelijk al een gebrek aan ventilatie hebt, kan het ook zijn dat je vochtproblemen in je woning hebt. Vocht leidt bijna altijd tot schimmels en deze kunnen ook een vervelende geur afgeven. Het kan zelfs ruiken alsof er een wietlucht in huis hangt! Je kunt daarom kijken of je voldoende verwarming in je kamer hebt. Als het nodig is, kun je eventueel een designradiator plaatsen. Hiermee haal je een effectieve verwarmingsbron in huis die ook nog eens mooi is. Je hoeft namelijk al lang niet meer enkel voor de klassieke, soms niet al te mooie, radiatoren te gaan. Bekijk daarom de mogelijkheden eens om te zien welke (design)radiator het beste in jouw woning past.

Wil je advies inwinnen?

Wij hopen dat je aan de hand van de voorgaande tips een frisse wind door je woning kunt laten gaan. Mocht je het idee hebben dat de muffe lucht niet helemaal verdreven is, dan kun je een keer contact opnemen met een specialist. Deze kan precies achterhalen wat het probleem is en tevens meedenken aan een oplossing.

 

Dit vind je misschien ook leuk...