Schoonmaaktips badkamer
Badkamer

Schoonmaaktips voor de badkamer!

Het schoonmaken van de badkamer is voor vele van ons een klusje dat we zo lang mogelijk willen uitstellen. Maar na een tijdje zal je er toch aan moeten geloven. In dit artikel geven wij jou enkele schoonmaaktips om dit klusje net iets makkelijker te maken!

Streep loze spiegels

Wil jij de spiegel in jouw badkamer gaan schoonmaken? Veel mensen zullen dan in de weer gaan met koud water, een zeepsopje, ramenwisser en een microvezeldoek. Maar wat nou als wij jou vertellen dat je alles, op die microvezeldoek, in de kast kan laten staan voortaan? Een droogdoek badkamer en water is het enige wat jij nog extra nodig hebt!

Hoe maak je de spiegel dan goed schoon? Maak het microvezeldoekje nat en veeg daarmee de spiegel goed af. Droog daarna de spiegel af met een droogdoek en je bent klaar! Zo heb je in nog geen 20 seconden weer een schitterende, schone spiegel.

Gootsteenzeef

Heb jij allemaal vale schijn op de gootsteenzeef van je wasbak zitten? Dan raden wij je aan om hier snel wat aan te doen. Hoe langer je dit zo laat, hoe moeilijker het zal zijn om het weer netjes te krijgen. Wat je hier voor nodig hebt zijn watjes en een scheutje azijn.

Breng rijkelijk azijn aan op de wattenschijfjes en leg deze op de gootsteenzeef in je wastafel. Zorg ervoor dat dit een ruime tijd kan intrekken. Wanneer je de watjes eraf haalt, zal je merken dat het zeefje weer helemaal helder is. Is dit niet het geval? Spoel het dan nog na met water of herhaal de stappen opnieuw.

Stralende kraan

Ook voor de kraan in je wastafel geldt dat deze na een tijdje dof kan worden van de kalkaanslag. Ook hiervoor heb je azijn nodig, samen met een aantal droogdoeken.

Maak hiervoor de doeken vochtig met azijn en wikkel deze vervolgens om de kraan heen. Laat de doek een uurtje of langer intrekken, afhankelijk van de hoeveelheid kalkaanslag. Wanneer je de doeken er vanaf haalt zal je kraan weer glanzen als nooit tevoren! Deze truc kan je ook toepassen op je douchekraan.

Wist je trouwens dat er ook een droogdoek auto bestaat? Dit is net zo handig als die voor de badkamer! Met een droogdoek voor de auto maak jij, net zoals de badkamer, jouw auto na een wasbeurt binnen no time droog. Wellicht een handige extra tip!

Badkuip

Tot slot nog de gouden tip voor je badkuip: gebruik karnemelk bij het poetsen! Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt echt! Gebruik een flinke scheut karnemelk in de badkuip. Laat dit even intrekken en veeg vervolgens na met een spons. Zo zou je al het vuil in één keer moeten wegvegen en houd jij een blinkende badkuip over!

Met deze tips wordt dat vervelende klusje net iets makkelijker!

Dit vind je misschien ook leuk...