Lampen verschuiven
Woonkamer

Schuiven met meubels? Dan ook met lampen!

Heb jij ook zo eens in de zoveel tijd de behoefte om eens flink te gaan schuiven met de meubels in je woonkamer? Dan ben je zeker de enige niet! Het is ook een prima keuze om wanneer je daar zin in hebt de boel eens anders neer te zetten. We raken na verloop van tijd allemaal wel een beetje uitgekeken op ons interieur, we brengen er nu eenmaal behoorlijk veel tijd in door. Door spullen op een andere plek neer te zetten waait er weer even een frisse wind door je kamer, en geef je hem op een heel makkelijke manier een make-over. Doordat je niet of nauwelijks gebruik hoeft te maken van nieuwe spullen, is dit zelfs de meest duurzame manier om je kamer een nieuwe look te geven. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden zijn je lampen.

Ze staan of hangen daar met een reden

Ga je met je meubels schuiven, dan verander je de indeling van je kamer. Waar eerst je eettafel stond komt nu misschien wel de bank te staan, en op de plek van een kast staat nu opeens je televisie. Leuk om te doen, het voelt alsof je een nieuwe kamer hebt, maar dan wel alleen als je ook je lampen mee laat veranderen.

Die hanglamp deed het misschien prima boven de eettafel, maar hangt hij nu boven het bankstel ga je er steeds je hoofd tegen stoten. Waar nu de eettafel terecht is gekomen was misschien nog geen extra lamp aanwezig, zodat je nu nauwelijks kunt zien wat er op je bord ligt, terwijl de tv niet scherp te zien is omdat er een vloerlamp direct naast staat.

Neem bij het verschuiven van je meubels dus ook je lampen mee, anders is je kamer straks een stuk minder functioneel.

Een goed moment om kritisch naar je verlichting te kijken

Ben je toch aan het schuiven, en moeten je lampen toch van hun plek af, dan kan dat ook een goed moment zijn om eens kritisch naar je verlichting te kijken. Hebben alle lampen nog wel echt een functie? Past een ander soort lamp niet beter bij je nieuwe kamer?

Natuurlijk, het was je bedoeling om deze make-over uit te voeren zonder al te veel kosten te maken, maar de juiste verlichting kan de boel wel maken of breken. Bovendien geldt dat verlichting steeds duurzamer wordt, en de kans dus groot is dat je naar een nieuwe, zuinigere lamp over kunt stappen. Dat is weliswaar een investering, maar wel eentje die je vaak sneller dan je denkt terug kan verdienen.

Dit vind je misschien ook leuk...