Soorten kruiwagens
Klussen

Verschillende soorten kruiwagens

Een kruiwagen is een handige tool voor verschillende klussen en wordt vaak gebruik voor het vervoeren van materialen. Maar wist jij dat er veel verschillende soorten kruiwagens zijn? Zo is er een kruiwagen specifiek bedoeld voor het vervoeren van stenen, maar ook een kruiwagen speciaal voor gereedschap. Hieronder vertellen wij meer over drie verschillende soorten kruiwagens, namelijk de rondneuskruiwagen, de gereedschapskruiwagen en de steenkruiwagen. Zo weet jij precies welke soort kruiwagen jij voor je volgende klus nodig hebt.

Rondneuskruiwagen

Denk je aan een kruiwagen, denk je waarschijnlijk als eerste aan een rondneuskruiwagen. Dit is de meest bekende van zijn soort en geschikt voor veel verschillende klussen. Het is een bak met een ronde neus op één wiel. Hierdoor is deze kruiwagen makkelijk hanteerbaar en draai je gemakkelijk te hoek om. Ook zijn dit soort kruiwagen beschikbaar met twee wielen voor een stabielere stand. Doordat de kruiwagen beschikt over een open bak kun je hier verschillende materialen, zoals zand of planten, in vervoeren. Dankzij de twee handvatten is hij gemakkelijk te tillen en te besturen. De meest universele kruiwagen die er is en hierdoor ontzettend populair.

Gereedschapskruiwagen

Een gereedschapskruiwagen is, je raadt het al, een kruiwagen bedoeld voor het verplaatsen van gereedschap. In principe is dit een rechthoekige metalen bak voorzien van een deksel. Deze tool is ideaal om op compacte wijze jouw gereedschap op te bergen en/of te vervoeren. Praktisch én efficiënt. Doordat de dichte deksel op slot gezet kan worden, is dit een zeer veilige manier om jouw gereedschap op te bergen op verschillende soorten plekken. Ideaal als je verschillende klussen hebt waar jij al het gereedschap nodig hebt. Er zijn gereedschapskruiwagens met verschillende aantallen wielen. Zo zijn er kruiwagens met één wiel, deze zijn gemakkelijk te hanteren en te draaien. Een gereedschapskruiwagen met twee wielen daarentegen staat een stuk steviger en is stabieler tijdens het kruien. In beide varianten kun je de gereedschapskruiwagens gemakkelijk bestellen of huren. Wanneer je op zoek bent naar een manier om gereedschap te vervoeren is dit de beste kruiwagen voor jou.

Steenkruiwagens

Tot slot zijn er ook de steenkruiwagens. Deze zijn ideaal voor stratenmakers of hoveniers. Je stapelt gemakkelijk meerdere tegels of klinkers op de steenkruiwagen om ze vervolgens te verplaatsen. Deze manier van het verplaatsen van zwarte materialen spaart je rug en is dus arbo-vriendelijk! Steenkruiwagens koop je gemakkelijk online bij een partij als Visser & Visser of kun je huren of lenen. Het is zeker geen overbodige luxe om dit soort kruiwagen tot je beschikking te hebben wanneer je tegels gaat leggen!

Dit vind je misschien ook leuk...