Stappen tijdens keukenrenovatie
Keuken

Deze stappen zet je tijdens een keukenrenovatie

Het kan best lastig zijn om een beeld te hebben over hoe een keukenrenovatie verloopt. Je doet dit immers niet wekelijks en de kans is groot dat je dit proces voor het eerst doorloopt. Om je voor te bereiden op jouw keukenrenovatie hebben we een stappenplan opgesteld. Zo weet je precies wat je te wachten staat én kun je je goed voorbereiden.

Het aankoopproces

De allereerste stap van een keukenrenovatie bestaat natuurlijk uit het aankoopproces van de nieuwe keuken. Want zonder nieuwe keuken natuurlijk geen renovatie. Tijdens het kopen van de nieuwe keuken ben je al wel bezig met het verbouwen en het renoveren ervan. Als je bijvoorbeeld de opstelling van de keuken aanpast, zal dit ook invloed hebben op de renovatie van de ruimte.

Het demonteren van de oude keuken

Komt de levering van jouw nieuwe keuken inzicht? Dan gaat de renovatie echt van start! Voordat de nieuwe keuken geplaatst kan worden, zal de oude gedemonteerd worden. Vaak doet de keukenwinkel dit niet en zal je dus zelf de oude keuken moeten demonteren.

Voorbereidende werkzaamheden

Dan wordt het tijd om de voorbereidingen voor het plaatsen van de keuken te gaan treffen. Welke werkzaamheden dit precies zijn, is afhankelijk van de ruimte en de nieuwe keuken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er nieuwe leidingen en elektra aangelegd moeten worden. Daarnaast moet de ruimte in veel gevallen opnieuw gestuct worden. En ook dat is best handig is als dit al gedaan is voordat de nieuwe keuken geplaatst wordt.

Plaatsen van de kasten en het werkblad

Is de ruimte gestuct en heb je alles netjes opgeruimd? Dan kan de montage van de keuken beginnen! Zorg er dus wel voor dat de ruimte helemaal leeg en schoon is, dan kunnen de monteurs namelijk direct aan de slag. Of jijzelf natuurlijk! Het monteren van de keuken begint met het plaatsen van de kasten en vervolgens het werkblad. Nadat het werkblad geplaatst is, worden ook de spoelbak en de kraan gemonteerd. De keuken begint dus al aardig vorm te krijgen.

Plaatsen en aansluiten van de apparatuur

En dan ben je eindelijk bij de laatste stap aangekomen: het plaatsen en aansluiten van de apparatuur! De keukenapparatuur wordt op de juiste plek geplaatst of ingebouwd. Vervolgens worden de apparaten op elektra en waar nodig op het water aangesloten. Dan is jouw keuken helemaal compleet en klaar voor gebruik. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is wat leuke accessoires plaatsen, zodat je keuken helemaal afmaakt!

Vraag om advies

Zou je graag advies willen over de renovatie van jouw nieuwe keuken? Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken bij een keukenwinkel als Kitchen4all.nl, word je vaak geholpen door een deskundige adviseur. Zij verkopen wekelijks keukens en weten dan ook heel goed hoe zo’n keukenrenovatie in z’n werk gaat. Zij kunnen je dus precies vertellen wat je te wachten staat, waar je allemaal aan moet denken en hoe lang de renovatie gaat duren. Laat je dus adviseren door een ervaren adviseur!

Dit vind je misschien ook leuk...