Badkamer

Tips voor een badkamer

Hier worden praktische tips voor het inrichten van een badkamer besproken.

Condensafvoer

Zorg voor een perfecte condensafvoer.

Veiligheid

Denk goed na of een bad noodzakelijk is. Een douche is comfortabel, gebruikt minder water en energie. Bovendien kost het ook minder ruimte en is veiliger. Overweeg in de douche een klein zitje, veilig en comfortabel!

Optische effect

Als een bad wordt gebruikt, laat het bad overhangen, als een keukenplint. Hierdoor wordt ruimte gesuggereerd.

Comfort

Neem thermostaatkranen. Dit bespaart ergernis, energie en water.

Vloer

Overweeg in een kleine badkamer de vloertegel diagonaal te leggen. Het suggereert enigszins een ruimer vertrek.

Make-up verlichting

Wees met de verlichting bij de spiegel voorzichtig met halogeenspots, zeker als je de spiegel voor make-up activiteiten wilt gebruiken.

Muren

Losse muurtjes in een badkamer moet je niet te hoog maken. Voor een halfhoogwandje maximaal ongeveer 110 cm, afgerond op tegelmaat. Iets te hoog betekent een optisch obstakel en bederft het ontwerp. Voor een hoge muur, bijvoorbeeld bij een douche ongeveer 225 cm. Ook weer afgerond op een hele tegelmaat. Let er wel op dat het muurtje niet doorloopt tot het plafond.Hou bij voorkeur minstens 20 cm vrij. Desnoods kun je 225 cm nog iets verlagen. Een muurtje doorgetrokken tot het plafond werkt altijd als een schuttingje. Optisch minder ruimtelijk.

Badmeubel

Een wastafel is uitstekend, maar wil je wat extra opbergmogelijkheden kies voor een badmeubel. Let erop dat het badmeubel niet doorloopt tot de vloer, maar kies een zogenaamd hangend meubel. Dit suggereert ruimte. Een meubel kan ook redelijk goedkoop worden opgebouwd uit keukenelementen.

Tegelpatroon

Kies in een kleinere badkamer voor een tegelpatroon in liggend blokverband, op de wand, neem een niet te grote voeg en pas de kleur van de voeg aan op de tegel. Bij liggend blokverband lopen de horizontale en verticale voegen in elkaars verlengde.

Spiegels

Geraffineerd toegepaste spiegels zullen een badkamer optisch groter en spannender laten lijken. Wil je je huidige badkamer niet opnieuw inrichten? En een nieuwe badkamer kopen in Limburg? Kom dan eens langs in onze winkel.

Dit vind je misschien ook leuk...