Tips keukenrenovatie
Keuken

Tips voor jouw keukenrenovatie!

Ga jij binnenkort verhuizen en is er een oude keuken? Of is je huidige keuken aan vervanging toe? Dan is het tijd voor een keukenrenovatie! Best een groot en spannend project. Ben jij daarom benieuwd waar je op kunt letten? In dit artikel geven we je graag enkele handige tips!

Plan maken

Voordat je gaat beginnen aan  het renoveren van je keuken is het belangrijk om een gedetailleerd plan te maken. Kijk eens naar je huidige keuken en beslis welke elementen je graag zou willen behouden en welke vervangen mogen worden. Dan kan je een lijst maken van alle benodigdheden. Ook goed is om hierbij een budget te bepalen, zodat je de kosten ten alle tijden onder controle kunt houden.

Wie gaat er renoveren?

Wat ook goed is om van tevoren te besluiten is of jijzelf de renovatie gaat uitvoeren of dat je dit laat doen door een professional. Het kan enorm veel kosten schelen wanneer jijzelf de renovatie gaat uitvoeren, echter moet je hiervoor wel handig zijn en voldoende tijd hebben. Een professional kan je weer helpen met de planning en uitvoering. Hierdoor weet je zeker dat alles goed verloopt.

Bij het kiezen van een professional kan het een slimme keuze zijn om een lokaal bedrijf in te huren. Wanneer je op zoek gaat is de eerste plek waar je gaat zoeken waarschijnlijk Google. Een tip kan zijn om dan zoekwoorden te gebruiken zoals: keukenrenovatie Amsterdam of keukenrenovatie Zwolle. Op deze manier kom jij allerlei professionals bij jou in de buurt tegen. Vergelijk vervolgens reviews om de beste uit te kiezen!

Stijl uitkiezen

Bij het renoveren van je keuken is het natuurlijk belangrijk om te bepalen voor welke stijl en uitstraling je wilt gaan. Denk daarbij na over wat past bij jouw smaak, maar ook welke stijl past bij de rest van het huis. Je wilt graag een goed geheel creëren, dus let daarom goed op bij het uitkiezen van de materialen, kleuren en afwerkingen!

Indeling

De indeling van je nieuwe keuken is super belangrijk. Je wilt natuurlijk makkelijk bij alles kunnen komen en je kookgerei op handige plekken hebben zodat je ze snel kunt vinden tijdens het koken. Kijk daarom bijvoorbeeld eens naar de werkdriehoek. Dit is een concept waarbij je de drie belangrijkste werkplekken in een driehoek laat plaatsen. Deze werkplekken zijn de kookplaat, de gootsteen en de koelkast. Zo zorg je voor een goede beweegruimte tijdens het koken. Houd bij de indeling ook rekening met voldoende werkoppervlak en opbergruimte.

Materialen kiezen

Niet geheel onbelangrijk is  natuurlijk de spullen die je uitkiest voor je keuken. Losse kastdeuren kopen ikea zijn bijvoorbeeld een goed idee als je op zoek bent naar betaalbaar materiaal. Maar wanneer je wat meer geld te besteden hebt, kan je deze natuurlijk ook op maat laten maken. Een goede tip is om voor milieuvriendelijke spullen te kiezen. Denk bijvoorbeeld gerecyclede  materialen of natuurlijk materiaal voor de vloer!

Licht

Goede verlichting kan een wereld van verschil maken in je keuken. Een handige tip hierbij is om verschillende soorten verlichtingen te combineren. Denk hierbij aan algemene verlichting, taakverlichting en sfeerverlichting. Hiermee creëer je niet alleen een prettige sfeer, maar maak je het koken en schoonmaken ook een stuk makkelijker.

Wees geduldig

Houd rekening met het feit dat een keukenrenovatie langer kan duren dan je eerst had verwacht. Wees daarom flexibel en geduldig. Wat ook kan helpen is ervoor zorgen dat je een tijdelijke keukenoplossing hebt. Dit kan de stress verminderen en de overgang zo soepel mogelijk maken!

Door het opvolgen van deze tips ben jij weer net iets beter voorbereid op jouw keukenrenovatie!

 

Dit vind je misschien ook leuk...