Tips lange afstand meten
Tips

Een lange afstand meten met deze tips

Een lange afstand meten, het lijkt misschien makkelijk, maar dit kan nog wel eens vies tegenvallen. Misschien heb je het wel eens geprobeerd met een rolmaat of zelfs met een liniaal. Dan heb je waarschijnlijk zelf al ervaren dat dit niet te doen is.

Met een liniaal kun je wel uren bezig zijn voordat je honderd meter verder bent, en probeer dan ook maar eens een rechte lijn te maken. Een rolmaat werkt misschien al iets beter, maar ook deze is nog niet ideaal. Om toch op een eenvoudige manier een lange afstand te meten hebben wij de volgende drie tips voor je!

Onmisbaar voor bouw, industrie en meer

Wil je graag een afstand meten die de hoogte in gaat? Dan is dit vaak nog veel ingewikkelder dan wanneer je een afstand in de lengte wil gaan meten. Je gaat niet snel allemaal verschillende linialen aan elkaar plakken om zo de afstand te kunnen meten. Zie je het al voor je? Een goed alternatief voor al deze linialen is een digitale afstandsmeter.

Het idee van een digitale afstandsmeter is zeer eenvoudig: een afstandsmeter stuurt een laserstraal naar het te meten punt. De straal kaatst vervolgens terug naar de meter. Na deze handeling berekent de meter de tijd van de weerkaatsing van de laserstraal. De tijd die de laserstraal nodig heeft, is dus de afstand tussen het ene punt en het andere punt.

Het wieltje van het meetwiel gaat rond en rond

Wanneer je lange afstanden moet meten voor bijvoorbeeld de bouw van een bedrijfspand, dan is het zeer belangrijk dat dit nauwkeurig gedaan wordt. Het is namelijk jammer dat je verkeerde afmetingen besteld, omdat de meting niet goed is gegaan. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld de bouw van wegen, ook hiervoor is het belangrijk dat de metingen goed uitgevoerd worden.

Wanneer we het hebben over lange afstanden waarbij een meetband, haspel of een rolbandmaat tekortschiet, dan komen we al snel uit bij een meetwiel. Een meetwiel is makkelijk te gebruiken omdat deze vast zit aan een stok die je vooruit kunt drukken. Het wieltje gaat dan rond en rond, en aan de hand van hoe vaak dit wieltje rond gaat, kun je de afstand meten tussen twee punten.

Maak gebruik van gps voor een meeting

Zoals je net al hebt gelezen zijn er allemaal verschillende soorten snufjes voor het meten van lange afstanden. Zo kun je dus ook gebruik maken van gps meetapparatuur voor een lange afstandsmeting. Je gebruikt gps meetapparatuur vooral als je bezig gaat met grondwerkzaamheden, een kavel inmeten of een park of tuin inrichten.

Allemaal klussen dus waarbij het belangrijk is dat je een betrouwbare meting uit kan voeren! Ga naar Visser en Visser om te kijken wat voor meetapparatuur jij nodig hebt zodat je lange afstanden kan meten van hoge kwaliteit, die nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...