Tips tegen huisinbraak
Tips

Met deze tips wordt er bij jouw huis nooit meer ingebroken

Is er bij jou onlangs ingebroken en voel je je heel onveilig? Of is er nog nooit ingebroken en wil je dat graag zo houden? Dan is het een goed idee om jouw huis eens onder de loep te nemen en te kijken of het inbraakbestendig is. Over het algemeen zijn huizen in Nederland niet voldoende beschermd tegen inbrekers. Hier hebben we vijf tips om jouw woning beter te beschermen tegen boeven.

Laat sterkere deuren en ramen installeren

Veel problemen zijn te voorkomen door betere sloten op deuren en ramen te laten installeren. Inbrekers zoeken altijd naar de meest makkelijke plek om naar binnen te gaan, een balkondeur die ’s nachts open is gelaten of een dakraam, bijvoorbeeld. Het is dus goed om op alle plekken in huis een goed slot te laten installeren en om die ’s nachts ook daadwerkelijk dicht te doen. Daarnaast is het cruciaal dat de deuren niet te zwak zijn – ze moeten stevig in de kozijnen staan. 

Zorg dat het glas niet ingetikt kan worden

Als de deuren goed zijn, maar het glas in die deuren is heel zwak en makkelijk in te slaan, dan heb je nog een probleem. Wij raden je dan ook aan om na te denken over het installeren van gelaagd glas. Dat soort glas is niet alleen geschikt om letsel te voorkomen, maar heeft ook een “inbraakwerende werking”: als het breekt, dan blijft het vaak in één stuk staan. Het is veel moeilijker om deze glassoort met een transparante folie tussen twee glaslagen in te slaan.

Laat een up-to-date alarmsysteem installeren

Wist je dat maar weinig huizen in Nederland zijn voorzien van alarmsystemen? Dat is ook logisch, de meeste mensen geloven niet dat er bij hen iets te halen valt. Het feit is echter dat boeven het vooral op de kleine dingetjes gemunt hebben. Installeer dus vooral wel een alarmsysteem waarmee je het gelijk door hebt als er iets niet in de haak is en zo kun je gelijk de politie waarschuwen, zelfs op afstand.

Verlichting speelt een grote rol

Voor mensen die bezig zijn met dingen die het daglicht niet kan verdragen is licht de grootste angst. Als je verlichting laat installeren op plekken waar het normaal ’s nachts donker is en als die verlichting aanslaat, dan is dat een manier om een boef af te schrikken. Het is dus voor de beveiliging van een huis verstandig om voldoende verlichting te hebben rondom.

Word lid van de groepsapp

Een ander aspect van het beveiligen van je woning en om het gevoel van veiligheid in jouw wijk of buurt te bevorderen, is het goed om lid te worden van een groepsapp waarin jij met je buren in zit. Als er iets verdachts gebeurt, dan kun je elkaar waarschuwen. En mensen kunnen elkaars huizen toch in de gaten houden. Om tot een slotsom te komen, is het goed om te zien dat er toch genoeg dingen zijn die je kan ondernemen om je woning of pand toch beter te beveiligen. Deze tips werken echt!

Dit vind je misschien ook leuk...