trap meenemen leggen vloer
Woonkamer

Vergeet de trap niet mee te nemen bij het aanleggen van een nieuwe vloer!

Als je besluit om een nieuwe vloer te laten leggen, is het belangrijk dat de vloer bij de rest van het huis past. Je moet dus rekening houden met de kleur van de muren, de kleur van de keuken, maar ook de kleur van de trap is belangrijk. Je kunt natuurlijk de oude trap bekleding laten zitten en de kleur van de vloer erop aanpassen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de vloer over te laten lopen in de trap. Kortom, er zijn allerlei mogelijkheden. Ben je benieuwd waarom het belangrijk is om ook de trap mee te nemen? Lees dan verder en kom erachter!

De eerste indruk

Een trap wordt snel vergeten als mensen een nieuwe vloer aanschaffen. Maar om van het interieur in het huis een geheel te maken, is ook de bekleding van de trap belangrijk. Vaak is de trap in de hal geplaatst, waar mensen binnenkomen. Om mensen gelijk een fijn gevoel te geven, is de eerste indruk van een huis natuurlijk belangrijk.

Opgeruimd

Trapbekleding die past bij de vloer oogt een stuk opgeruimder en netter dan trapbekleding die er niet bij past. Kies er daarom voor om ook de trap mee te nemen als je een nieuwe vloer laat leggen. Of pas de kleur van de vloer aan bij de trapbekleding. Je zult merken dat dit het huis gelijk een luxere uitstraling geeft, dan wanneer je het niet doet.

Budget

Wil je graag de trap laten bekleden met hetzelfde materiaal als de vloer, maar heb je niet genoeg budget? Dan kun je ervoor kiezen om alleen de verticalen delen van de trap te laten bekleden. Je kunt dan voor de traptreden een ander materiaal kiezen, wat goedkoper is. Hierbij is het niet erg dat het een andere kleur heeft, dit kan soms juist mooier ogen dan een hele trap in hetzelfde materiaal. Het is belangrijk om te kijken naar een soort materiaal, dat een antislip laag heeft. Anders is de kans groot dat je uitglijdt op de trap.

Laat je adviseren

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je de trap ook laten bekleden? Neem dan een kijkje op de website van Stilefloors.nl en ontdek het ruime assortiment aan vloeren en bijpassende trapbekleding. Heb je vragen over de trapbekleding of wil je informatie over materialen? Neem dan contact op met een van de experts en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Dit vind je misschien ook leuk...