verschillen tussen hastens en vispring bedden
Slaapkamer

De verschillen tussen de Hästens en Vispring bedden op een rijtje

Veel mensen hebben last van slecht slapen. Slaapproblemen komen vaak voort uit slechte bedden of matrassen. Daarom is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn. Dit is vaak wel een investering, maar als je bedenkt dat je ongeveer 1/3e van je dag hier spendeert, is dat het waard. Twee bekende beddenmerken van hoge kwaliteit zijn Hästens en Vispring. Maar wat is het verschil en welke is beter? In deze blog geven we antwoord op deze vragen, dus lees gauw verder. We zullen de kenmerken van beide merken bespreken en de grootste verschillen op een rijtje zetten.

Kenmerken Hästens

Hästens bedden hebben een Zweeds ontwerp en het wordt gekenmerkt door comfort en ondersteuning. De bedden zijn gemaakt van bepaald materiaal waardoor het ademende capaciteiten heeft. Dit maakt het mogelijk om jouw lichaamstemperatuur te reguleren terwijl je slaapt. Wanneer je voor een Hästens bed gaat, kan je kiezen uit verschillende hardheden. Hierdoor kan je het bed aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren en eentje die past bij jouw lichaam. Daarnaast bevatten alle Hästens bedden een topper. Een nadeel is echter dat je een beperkte keus in stoffen en kleuren hebt in vergelijking met andere merken. Je hebt een aantal standaardkleuren waaruit je kan kiezen.

Kenmerken Vispring

Vispring bedden zijn voornamelijk te herkennen aan dat alle boxsprings en matrassen handgemaakt zijn. Hierbij worden de meest verfijnde en zuivere natuurlijke materialen gebruikt. Hierdoor voelen de bedden extra zacht en comfortabel aan. Daarnaast heb je de keuze uit veel verschillende stoffen, leder en kleuren. Je kan het design dus aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en het interieur van de slaapkamer.

Andere kenmerken van Vispring bedden zijn side stitching, veren in de lengterichting en tufting. Dit zijn manieren van het maken van bedden en hierdoor zijn de bedden extra comfortabel en geven ze nog betere ondersteuning. Bij Vispring heb je de keuze uit drie verschillende collecties. Hierbij kan je kiezen uit het model dat bij jouw lichaam past.

Grootste verschillen

Zowel Hästens bedden als Vispring bedden zijn dus van hoge kwaliteit en beide merken hebben voor- en nadelen. Natuurlijk blijft het kiezen van een bed een kwestie van persoonlijke voorkeur en daarom is het goed om na te gaan waar jij precies naar op zoek bent. De grootste verschillen zitten echter in het gebruikte materiaal, het design en op welke manier het bed is gemaakt. Bij de meeste Vispring bedden is gebruikt gemaakt van side stitching, tufting en een dubbele veerlaag, terwijl dat bij Hästens bedden niet het geval is. Bij Hästens bedden is er deels gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en bij Vispring bedden is er volledig gebruik van gemaakt.

Tot slot speelt de prijs waarschijnlijk ook een belangrijke factor bij jouw keuze. Hästens heeft bedden van enorm goede kwaliteit, maar zijn te verkrijgen vanaf 20.000 euro, terwijl de meeste Vispring bedden tussen de 8.000 en 20.000 euro zitten. Het lijkt er daarom ook op dat de Vispring een betere prijs-prestatieverhouding heeft dan de Hästens bedden. Natuurlijk blijft het een kwestie van persoonlijke voorkeur!

Dit vind je misschien ook leuk...