Verschillende soorten vloerbedekking voor jouw huis
Klussen Slaapkamer Woonkamer

Verschillende soorten vloerbedekking voor jouw huis

Het kiezen van vloertype voor in je huis kan soms overweldigend zijn door de grote keuze uit verschillende soorten vloerbedekking. De vloer is het grootste oppervlak van je huis en iets wat je na het plaatsen niet snel veranderd. Daarom wil je ook zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Twijfel je nog over verschillende soorten vloeren en wil je weten welke het beste bij jou past? Wij hebben de populairste vloeren en hun voordelen voor je verzameld.

Vloerbedekking

Vloerbedekking zorgt voor een stijlvolle en warme uitstraling. Het soort vloerbedekking is te personaliseren naar jouw stijl en interieur doordat het in veel verschillende uitvoeringen en kleuren komt. Vloerbedekking heeft een isolerende werking. In de koudere maanden zal vloerbedekking ervoor zorgen dat de warmte van de verwarming langer in huis blijft waardoor je bespaart op je energieverbruik. Daarnaast verminderd vloerbedekking ook het lawaai in huis, omdat het geluid dempt. Na het installeren van vloerbedekking zal je minder last hebben van alle geluiden in huis. Tenslotte zorgt vloerbedekking voor een zachte ondergrond voor en vermindert het de kans op ongelukken als je valt of uitglijdt.

Laminaat

Wil je de uitstraling van een houten vloer, maar wil je niet het onderhoud van een houten vloer, dan kun je kiezen voor laminaat. Deze vloerbedekker is gemaakt van op elkaar geperste lagen houtvezels met daarbovenop een kunststof beschermlaag. Juist door deze beschermlaag zijn laminaatvloeren makkelijk te onderhouden. Doordat laminaat al een aantal jaren bestaat, is er een ruime keuze uit verschillende soorten en kleuren. Sommige vloeren zijn zelfs zo realistisch dat het niet van echt hout te onderscheiden is. Als je van plan bent om laminaat aan te schaffen dan is Kwantum laminaat een voordelige keuze op de markt.

Houten Vloeren

Houten vloeren zijn in de laatste tijd erg populair in huizen. Dit is omdat houten vloeren niet alleen stijlvol zijn, maar ook omdat ze bij veel verschillende interieurs passen. Daarnaast zijn houten vloeren zeer duurzaam als je de vloer goed verzorgd. Hout kan worden gelakt of geolied naar jouw smaak om de vloer te onderhouden. Bij beschadiging kan een houtvloer een reparatiebeurt krijgen om oppervlakteklassen te verwijderen. Houten vloeren kunnen in veel patronen worden gelegd en zelfs geschilderd worden om je interieur stijlvol te maken. Schoonmaken is makkelijk en kan met een schoonmaakdoekje of door te dweilen.

Dit vind je misschien ook leuk...