Verschillende type aanhangers
Tips

Verschillende type aanhangers

Van bakwagen tot kipper, van motortrailer tot multitransporter, iedereen weet wel wat voor aanhangers er zijn. Maar wat voor types zijn er nou precies. In deze blog gaan wij een paar type aanhangers vergelijken. De voordelen en mogelijke nadelen worden dan behandeld. De keuze is aan jou welke aanhangers jij het beste vindt passen bij jouw doeleinden.

Temared en Humbaur motortrailers

Twee belangrijke merken in de motor aanhanger wereld, zijn Humbaur en Temared. Bij Humbaur hebben de motor aanhangers een mooie opbouw met drie rijgoten. Dit is erg handig, omdat er geen extra gewicht bij zit van een laadvloer en dit ervoor zorgt dat je meer mag laden. De banden kan je makkelijk vastzetten in een van de rijgoten, ook hebben ze natuurlijk een oprijplaat die je makkelijk kan gebruiken.

Daarnaast heeft Humbaur ook nog motor aanhangers met een zakbare laadvloer, dit maakt het oprijden super makkelijk. Het plaatsen van de motor in de inrijklem is ook kinderspel, wel moet deze nog gezekerd worden voor extra stevigheid, dat kan met een van de spanbanden. Temared heeft daarentegen ook een mooie zakbare motortrailer. Deze is net als de Humbaur dus makkelijk te gebruiken als je de motor op de aanhanger wilt rijden. Verder heeft deze ook makkelijke inrijklemmen.

Humbaur en Anssems gesloten aanhangers

Humbaur staat bekend om zijn kwalitatief sterke gesloten aanhangers, met dikke zijwanden en een achterdeur is dit zeer professioneel te gebruiken. Het is zelfs mogelijk om bij de Humbaur gesloten aanhangers een achterklep te monteren, zodat je erin kan rijden. Humbaur heeft zich ook in zoverre ontwikkeld dat er naast de normale gesloten aanhangers, ook verkoopwagens en koelaanhangers te koop zijn. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat Humbaur uitstraalt als gesloten aanhanger merk.

Daarnaast is Anssems ook heel goed in het uitstralen van gesloten aanhangers. Zij hebben namelijk mooie en eenvoudige bagagewagens, die ook in verschillende soorten en maten komen. Neem bijvoorbeeld de kleine bagage aanhangers, deze zijn erg goed voor de vakantiegangers die alleen hun bagage moeten vervoeren. Ook kan je vaak dakdragers toevoegen voor een fietsendrager of dakkoffer. De grotere bagagewagens hebben ook de mogelijkheid tot een laadklep, zo kan je in sommige zelfs staan! Dit is erg handig bij het verhuizen van spullen.

Hulco en Eduard machine aanhangers

Machinetransporters zijn belangrijke aanhangers voor de bouw, ze vervoeren namelijk jouw machines. Hierin blinken Hulco en Eduard ook wel uit. Bij Hulco heb je een mooie lage laadvloer, in combinatie met de laadklep heb je dan de ideale oprijhoogte. Eduard heeft een handige zakbare machinetransporter, deze heeft ook een brede laadklep. Beide aanhangers zijn enorm handig voor het transporteren van kleine machines of bijvoorbeeld een grasmaaier.

Meer aanhanger informatie

Er zijn uiteraard meer aanhangers en aanhanger merken, die niet in deze blog behandeld kunnen worden. Wel kan je een kijkje nemen bij Aanhangwagendirect.nl, zij zijn namelijk aanhanger specialist. Op de website van Aanhangwagendirect is een groot aanbod aanhangers te vinden, daarnaast hebben ze ook een nog groter aanbod in aanhanger onderdelen. Voor vragen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Dit vind je misschien ook leuk...