prullenbak kopen
Keuken

Waar moet je op letten bij het kopen van een prullenbak?

Een prullenbak is iets wat natuurlijk niet kan ontbreken in een huishouden, maar je vindt prullenbakken eigenlijk overal: buiten, op kantoor en bijvoorbeeld in een winkelcentrum. Tegenwoordig is er veel verschillende keuze in prullenbakken voor op verschillende plekken. Daarom is het lastig om de juiste keuze te maken. Wil jij een prullenbak kopen, maar weet jij niet goed waar je op moet letten? In deze blog geven wij een aantal dingen waarop je kan letten bij het kopen van een prullenbak.

Het aantal liters

Allereerst is het goed om te weten hoe groot jij je prullenbak wilt. Het handigste is om na te gaan hoeveel liter je nodig hebt. Dit is meestal afhankelijk van het aantal personen dat gebruik gaat maken van de prullenbak en waar de prullenbak komt te staan. Ben je op zoek naar een prullenbak voor in de keuken? Een 50 liter prullenbak is ideaal voor een groot huishouden van ongeveer 4 personen en een prullenbak van 30 liter is perfect voor 2 personen. Een grote vuilnisbak voor buiten of voor op kantoor heeft vaak een inhoud van meer dan 70 liter. Het is ook goed om te weten dat er prullenbakken zijn met meerdere vakken. Handig als je afval wilt scheiden!

Op welke manier je de prullenbak gebruikt

Daarnaast kunnen prullenbakken op een bepaalde manier gebruikt worden. De meest bekende prullenbakken zijn pedaalemmers, sensorprullenbakken en inbouw afvalemmers. Bij pedaalemmers en sensorprullenbakken is het fijn dat je je handen niet hoeft te gebruiken en de prullenbak niet hoeft aan te raken terwijl je afval weggooit. Het voordeel van een inbouwafvalemmer is dan weer dat de prullenbak niet in het zicht staat. Elk soort heeft voordelen en nadelen. Ga dus na wat jij het handigste vindt.

Het uiterlijk van de vuilnisbak

Natuurlijk kan je ook letten op hoe de vuilnisbak eruitziet. Je kan letten op verschillende kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de kleur: ga jij voor een neutraal zwart of zilveren prullenbak, of heb jij liever een opvallende rode prullenbak? Ook de vorm kan bepalen hoe de rest van de ruimte eruitziet. Veel prullenbakken zijn rechthoekig of rond. Kijk welke vorm het beste bij de rest van de ruimte past.

De prijs en kwaliteit

Tot slot is het ook goed om te letten op de prijs en kwaliteit van de prullenbak. Veel prullenbakken die een hogere prijs hebben, zijn kwalitatief ook beter. Het is wel een investering, maar je doet er lang mee en gebruikt het elke dag. Ook zijn er prullenbakken te vinden in een lagere prijsklasse.

Dit vind je misschien ook leuk...