led strips als trapverlichting
Tips

Waarom jij zou moeten kiezen voor LED strips als trapverlichting

Verlichting langs de trap, je ziet het steeds vaker. Niet alleen in de vorm van wandlampen aan de muur, maar vooral ook in de vorm van LED strips die onder de treden van de trap worden bevestigd. In deze blog willen we het graag over deze laatste vorm van trapverlichting hebben, want LED strips voor de trap brengen enkele belangrijke voordelen met zich mee. Ze kunnen binnen een handomdraai de veiligheid vergroten en voor een sfeervolle verlichting zorgen. Ben jij benieuwd of LED strips als trapverlichting ook iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Een verlichte trap vergroot de veiligheid

Wellicht de belangrijkste reden om te kiezen voor trapverlichting is het feit dat een verlichte trap de veiligheid vergroot. Wanneer je ’s nachts in het donker de trap moet gebruiken om naar het toilet te kunnen, kan dat best wel gevaarlijke situaties opleveren. Daar waar een misstap zo is gemaakt, heeft een gebroken been helaas wel even de tijd nodig om volledig te genezen. Door een stuk LED strip onder iedere traptrede te bevestigen, kun je de treden goed blijven zien, zelfs wanneer het pikkedonker is.

Sfeervolle verlichting voor een moderne look

LED strips maken het gebruik van de trap niet alleen veiliger, het is ook nog eens een zeer sfeervolle verlichting. Wandlampen kunnen al snel oubollig aandoen, maar dat is bij LED strips absoluut niet het geval. LED strips zorgen juist voor een hele moderne uitstraling van jouw trap. Daarnaast kun je bovendien met de kleurtemperatuur spelen. Zo zorgt helder wit licht bijvoorbeeld voor het beste zicht. Wil je echt een knusse sfeer in huis halen met de LED strips? Kies dan voor warm wit licht. Deze kleurtemperatuur wordt vaak gekozen om meer sfeer te creëren.

LED strips zijn zeer eenvoudig te plaatsen

Wanneer je kiest voor de LED strips van Ledlichtstunter krijg je LED strips thuis geleverd die direct vanuit de verpakking plug-and-play zijn. Ze zijn dan ook zeer eenvoudig te plaatsen en kunnen tevens door middel van de aangegeven markering ingekort worden wanneer dit nodig blijkt te zijn. Dit alles zorgt voor een vliegensvlugge installatie, zodat jij diezelfde avond al kunt genieten van jouw nieuwe trapverlichting! Wil je het helemaal luxe voor elkaar hebben? Combineer jouw trapverlichting dan met twee bewegingssensoren die ervoor zorgen dat de trapverlichting automatisch aangaat op het moment dat jij de trap op- of afloopt.

Dit vind je misschien ook leuk...