Waarom plastic pallets houten variant overtroeven
Tips

Waarom plastic pallets de houten variant overtroeven

Heb je ooit in je leven gedacht dat je zou kiezen voor plastic boven hout? Nee? Nou, maak je klaar om je mening te veranderen! In de bouwsector is er een stille revolutie gaande, en het heeft alles te maken met pallets. Er zijn namelijk heel wat redenen om te bedenken waarom plastic pallets de houten varianten zouden moeten vervangen. In dit blogartikel ontdek je precies waarom plastic pallets de houten variant aan het overtroeven zijn, en waarom het tijd is om je bij de eco-revolutie aan te sluiten.

De milieuvriendelijke keuze

Plastic pallets zijn gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor ze een veel milieuvriendelijkere keuze zijn dan houten pallets. En laten we eerlijk zijn: we kunnen allemaal wel wat meer groen in ons leven gebruiken, toch? Houten pallets worden gemaakt van bomen die gekapt moeten worden, wat ontbossing en milieuschade veroorzaakt. Plastic pallets daarentegen helpen bij het verminderen van de hoeveelheid plastic afval op onze planeet. Dubbel winst!

Geen last van schimmel, vocht of ongedierte

Niet alleen het materiaal is duurzamer, ook als je kijkt naar de levensduur van plastic pallets valt er winst te behalen door deze te gebruiken. De kunstoffen pallets gaan veel langer mee dan hun houten tegenhangers. Houten pallets kunnen gemakkelijk breken, splinteren of rotten, terwijl plastic pallets bestand zijn tegen de tand des tijds. Ze zijn beter bestand tegen vocht, schimmels en ongedierte, waardoor ze veel langer meegaan. Dat betekent minder vervangingen, minder afval en uiteindelijk een lagere impact op het milieu.

Makkelijker te verplaatsen

Plastic pallets zijn lichter dan houten pallets, waardoor ze makkelijker te hanteren en te vervoeren zijn. Maar maak je geen zorgen, lichter betekent niet zwakker! In feite zijn plastic pallets vaak sterker en stabieler dan houten pallets, waardoor ze in staat zijn om zwaardere ladingen te dragen zonder te bezwijken onder de druk.

Verdien je investering terug

Kostenefficiëntie is ook een groot voordeel van plastic pallets. Hoewel ze in eerste instantie duurder kunnen zijn dan houten pallets, verdienen ze zichzelf op de lange termijn terug. Zoals we al hebben besproken, gaan plastic pallets langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig, wat betekent dat je minder vaak nieuwe pallets hoeft aan te schaffen. Bovendien kunnen plastic pallets in elkaar worden genest wanneer ze niet in gebruik zijn, wat waardevolle opslagruimte bespaart en de transportkosten verlaagt.

Dit vind je misschien ook leuk...