Zelf brood maken
Keuken

Dit is wat je moet weten voor je zelf brood maakt!

Je kent vast de geur wel. Je loop de bakker in en je ruikt de warme geur van brood, wie geniet daar nu niet van? Het naar de bakker gaan is dus ook zeker geen straf. Maar wil jij nu elke ochtend wakker worden met de verse geur van brood? Je kunt ook zelf je brood bakken! Lijkt dit jou wel wat? In deze blog vertellen we je hoe je dit gemakkelijk thuis kunt doen.

Het hoeft niet moeilijk te zijn!

We horen iedereen al denken: brood maken is toch heel moeilijk? We begrijpen heel goed waar die gedachte vandaan komt. Als je in de bakker staat zie je enorm veel machines, hierdoor lijkt het alleen al onmogelijk om zelf brood te kunnen maken. Ze maken gebruik van hele grote apparaten, van deegkneders tot aan rijskasten en ovens. Maar dit alles wat je in de bakker ziet hoeft je er niet van te weerhouden om zelf brood te maken. Het hoeft namelijk niet met al die grote apparaten die je bij de plaatselijke bakker ziet. Dit komt omdat je natuurlijk niet de hoeveelheden aan broden bakt die ze bij de bakker wel moeten bakken.

Broodbakmachine is dé oplossing

Met één apparaat kom je al erg veel. Schaf bijvoorbeeld een broodbakmachine aan. Broodbakmachines zijn tegenwoordig zoveel beter geworden dan ze eerst waren. Dat is ook de reden dat ze populairder zijn geworden de afgelopen jaren. Je kunt de broodbakmachines op allerlei verschillende bakfuncties en opties instellen. Je hebt tegenwoordig zelfs de optie om glutenvrij brood te maken in dezelfde broodbakmachine als brood met gluten. De broodbakmachines kunnen zich aanpassen aan alle broden die je maar wilt bakken, ideaal dus! Het aanpassen van de broodbakmachines zorgt ervoor dat de juiste meng-, kneed-, rijs- en baktijden geselecteerd worden. Nu je het allemaal zo hoort, valt het vast allemaal mee wat je moet doen. Het enige werk voor jou is om alle ingrediënten in de machine te doen. Dat moet lukken toch?

Broodmix

Wil je het nog makkelijker maken dan het gebruiken van een broodbakmachine? Maak dan gebruik van een broodmix! Je hoeft op deze manier niet alle producten los aan te schaffen, want deze zitten allemaal al in de broodmix. Appeltje-eitje dus! Er zijn veel verschillende soorten broodmixen te verkrijgen. Van standaard witte, bruine en spelt broden tot aan bananenbrood en glutenvrij brood! Bij een broodmix voeg je alleen zelf de natte ingrediënten toe, zoals ei, water of melk. Het kan bijna niet makkelijker!

Dit vind je misschien ook leuk...