zo maak je je huis optisch groter
Woonkamer

Zo maak je je huis optisch groter

De huisprijzen zijn de afgelopen jaren is een rap tempo gestegen. Je loon is waarschijnlijk niet zo snel mee gestegen. Daarom kun je vergeleken een aantal jaar geleden niet meer dezelfde vierkante meters krijgen met je geld. Heb jij een kleinere woning dan je lief is? Dan kun je een aantal trucjes toepassen om je huis toch groter te laten lijken. Dit is hoe je dat doet:

Lichte kleuren

Door lichte kleuren gebruiken zal een ruimte luchtiger worden en groter lijken. Je kunt een licht kleurtje kiezen voor je plafond. Wanneer je de aandacht naar het plafond trekt met een kleur, voelt een ruimte automatisch groter. Bovendien kun je de kleur van het plafond ongeveer 50 centimeter op de muur doortrekken. Zo lijkt je plafond ook hoger.

Strepen werken op je muur hetzelfde als de strepen op je kleding. Horizontale strepen op een T-shirt laten je er breder uitzien. Horizontale strepen in je woning zullen de ruimte optisch ook breder laten lijken.

Keuze van je meubels

De keuze van je meubels bepalen ook een groot deel van de sfeer. Voor een bank kun je het beste een bank op pootjes kiezen. Een bank op pootjes maakt de ruimte luchtiger. Daarnaast kun je beter een aantal grotere meubelstukken kiezen dan verschillende kleine meubelstukken. Meerdere meubelstukken maken een ruimte rommelig en voller.

Gebruik de hoogte

Het is altijd leuk om een aantal decoratieve dingen in je woonkamer te plaatsen. Het maakt een ruimte sfeervoller en knusser. Een kleine ruimte wordt helaas al snel rommelig. Je kunt daarom ook foto’s hoger ophangen of op een plank zetten die net iets hoger gemonteerd is. Hierdoor is een ruimte minder snel rommelig en zal hij ruimtelijker blijven.

Slim gebruik van spiegels

Elk huis heeft een of meerdere spiegels. Door deze spiegels strategisch plaatsen, laat een ruimte groter te lijken. Spiegels reflecteren licht en licht geeft een ruimtelijk gevoel. Daarnaast kun je op een lange wand een grote spiegel hangen. Dit geeft optisch meer breedte aan de ruimte.

Opruimen

Rommel maakt een ruimte vol en onrustig. Dat valt in een kleine ruimte extra op. Je kunt daarom het beste proberen alleen spullen te houden die je daadwerkelijk gebruikt. Er zijn natuurlijk altijd kleine spullen die je niet weg kunt doen. Zorg er daarom voor dat je een gesloten kast hebt waar je dat soort spullen gemakkelijk in kwijt kunt. Zo sluit je de rommel op achter de deuren en zal je woning ruimtelijk en rustig blijven.

Inspiratie om je woning groter te laten lijken

Meer inspiratie kun je opdoen in een woonwinkel. Hier vind je verschillende etalages die relatief klein zijn. Door te kijken naar deze etalages zie je hoe je efficiënt met je ruimte om kunt gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...